Villa de Cocagne 2014 - Lionel Osmin

Soepel rood
Frankrijk
50% Merlot, 40% Tannat, 10% Syrah
Sud-Ouest
2014
Heerlijke bij de provencaalse keuken, geroosterd vlees, de betere bbq, lams maar probeer ook eens zeker een bij een steak tartaar.
75cl

Normale prijs: € 7,95

Special Price € 4,30

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De drie druivenrassen geven ieder een afzonderlijke touch aan de wijn. De donkere kleur in het glas dankzij de Tannatdruif. De Merlot zorgt voor een portie sappigheid en de Syrah eerder voor de kruidige aroma’s van zwart fruit, kersen en violet. In de mond sappige aroma’s van knapperig fruit. Zijdeachtige tannines maken van deze wijn een gastronomische topper!


Het domein

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.

Machinale oogst vanaf midden september. Traditionele vinificatie onder temperatuurcontrole per druivensoort. De gisting gebeurt in inox tank. Ongeveer 10% rijpt in eiken vaten. Pas 1 maand voor de botteling worden de drie druiven samengevoegd.