Tesselae Carignan Vieilles Vignes 2017 - Domaine Lafage

Soepel rood
Frankrijk
Carignan
Languedoc
2017
Heerlijk bij kip en kalkoen, grillades van rood vlees, Aziatische gerechten,…
75cl
Robert Parker 93
€ 12,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Duidelijke aroma’s van bosbessen, frambozen en provencaalse kruiden. Mooi mediumvol in de mond met een elegante afdronk. Zeer sappig en verweven. Een plezier om te drinken!Het domein

Het geheim van Domaine Lafage is de zoektocht naar krokant fruit bij de samenstelling van hun terroirs. Daar waar de druiven op een natuurlijke manier het best rijpen, daar wilden Jean Marc en Eliane hun wijngaarden planten.

Dit koppel was gedurende 10 jaar consultant voor domeinen in Australië en Zuid-Amerika. In 1996 richtten ze hun wijnbedrijf op rond de 15de eeuwse Mas de Miraflors, op de Route des Vignes tussen Perpignan en de Middellandse Zee.

De wijngaarden kunnen opgedeeld worden in drie zones: de leisteen terroir van de vallei van Agly naar Maury, de zeeterrassen tussen Canet en Cabestany, en op de flanken van rode galet steen voor de frisse en lichte rosé wijnen en de citrusstyle witte wijnen.

Dicht bij de Spaanse grens op een hoogte van 400 meter met een ondergrond vol leisteen, en door middel van lage rendementen worden schitterende fruity driven wijnen gemaakt.

De wijnstokken van de Carignan zijn zo’n 70 jaar oud. Rijping in betonnen tanks (80%) en demi-muids (20%).