Pinot Noir d'Alsace 2018 - Maison Léon Baur

Fruitig rood
Frankrijk
Pinot Noir
Alsace
2018
Lekker bij wit en rood vlees met een niet te krachtige saus en bij een kaasschotel. Bij asperges voor de durvers!
75cl
€ 13,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn heeft een zeer lichte robijnrode kleur. In de neus vinden we aroma’s van klein rood fruit zoals rode bessen, cassis en donkere kers. De aanzet in de mond is fris en soepel met smaken van rood fruit. De afdronk is aangenaam met een middelmatige lengte.

Het domein

Het wijnhuis Léon Baur, opgericht in 1738, wordt gerund door Jean-Louis Baur en zijn dochter Caroline. De wijnen uit de Elzas rijpen in de houten tonnen van de oude kelders die zich onder de wallen van het dorp bevinden. Het landgoed is echter gericht op vooruitgang, onder meer met hun roestvrijstalen vaten die thermisch worden gereguleerd voor vinificatie, een pneumatische wijnpers, een wijnbereidingsproces voor droge wijnen waarbij de typische kenmerken van de wijnen worden gerespecteerd.

Het wijnbouwwerk respecteert de grond en de wijnstok: er is een omgeploegde rij voor de beluchting van de grond, afgewisseld met een rij met gras erop om de minerale elementen optimaal te absorberen en de opbrengst beter te beheersen. "Seksuele fusie", een ecologisch middel om de ziekte van druivenwormen te bestrijden, wordt gebruikt wanneer de omgeving dit mogelijk maakt. In de zomer wordt de "groene" druivenoogst uitgevoerd en, indien nodig, worden de bladeren verdund.

Het oogsten gebeurt met de hand. Alle werkzaamheden in de wijngaard en in de kelder worden gedaan door de familie Baur met de hulp van een werknemer in loondienst die al 20 jaar met hen samenwerkt. De hele oogst wordt gebotteld en verkocht door het wijnhuis Léon Baur.