Romano 'Parras Viejas 1912' 2017 - Casa Silva

Soepel rood
Chili
Romano
Colchagua Valley
2017
Perfecte begeleider van vliegwild, rood vlees en diverse grillades
75cl
Chilean Winery of the Year
€ 15,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Casa Silva Romano is een uitermate aangename wijn met een intense kleur. In de neus domineren aroma's van thee, amandel en rood fruit. In de mond heeft deze Romano flink wat body, met een sappig, volle smaak en een zachte finale.
Download: Export as PDF

Het domein

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’.

Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van. Alle druiven komen van de beste percelen van Viña Casa Silva’s eigen wijngaard in Colchagua Valley. De gehele oogst is handgeplukt en met de hand gesorteerd. De oogst haalt men binnen in april in kleine kratjes. De druiven worden met de hand gesorteerd voor het ontstelen.

Romano, ook Cesar Noir genoemd, is een variëteit die door de Romeinse legioenen naar Bourgogne werd gebracht en vervolgens door de Franse inwijkelingen naar Chili geïmporteerd in 1912. Het is een zeer kleine productie, de druiven worden manueel geoogst van een honderdjarige wijngaard.