Roc Nu 2011 - Clos Pons

Stevig rood
Spanje
40% Cabernet Sauvignon, 40% Garnacha, 20% Tempranillo
Catalunya
12 maanden op eikenhouten vaten
2011
Heerlijk bij stevige vleesgerechten of harde kazen
75cl
€ 22,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Unieke wijn van Clos Pons uit de Costers del Segre in Catalonië. Rijp fruit, jam, getoast en tonen van anijs. Zeer persistente afdronk en voldoende zuren zorgen voor een mooie balans!
Download: Export as PDF

Het domein

Clos Pons is eigendom van de familiale Grup Pons, actief in de olijfolieproductie sinds 1945. Het ambitieuze Clos Pons wijnbouwproject is ontstaan uit het overwinnen van een moeilijke situatie. In 2001 was er een 10 dagen durende koude golf met hevige sneeuwval in de streek. Het resultaat was een groot verlies aan olijfbomen. De familie Pons realiseerde zich dat de gronden een enorm potentieel hadden voor hoogkwalitatieve wijnbouw. Ze plantten onmiddellijk wijngaarden aan en kochten aanpalend een wijngaard met oudere stokken. Die combinatie van twee domeinen met zowel oudere als jongere stokken zijn de expressie van de Clos Pons terroirwijnen.

De sleutelwoorden hier zijn:

  • Omgeving: Costers del Segre, de oevers van de Segre rivier, die uit de Pyreneeën naar de Ebro stroomt. De wijngaarden liggen in het Les Garrigues district op een hoogte van 500 à 700 meter. Extreme temperaturen, weinig neerslag en een rotsachtige bodem met veel mineralen en weinig organische materie maken deze omgeving uniek.

  • Duurzame en biologische landbouw met een maximum aan respect voor de omgeving.

  • Boutique Winery: een gelimiteerde productie van premium wijnen. Alle productie en botteling op het domein.

  • Familie: de passie voor de omgeving en de traditie drijft de familie naar de expressie van terroirwijnen in Les Garrigues. Momenteel is de vierde generatie aan zet met enkel kwaliteit als finaal doel.
De wijnmaker is Marti Magriña i Poblet, een autoriteit in de Spaanse wijnmakerssector.

Manuele oogst in kisten van 15 kg. Wijngaarden op een hoogte van 550 meter in het dorp Albagès. Opvoeding in eikenhouten barriques gedurende 12 maanden waarvan 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. .