Follow us on:

Redola Bianco 2017 - Frank & Serafico

Expressief wit
Italië
Vermentino, Sauvignon Blanc en Fiano
Toscana
2017
Antipasti van vis, grillades van vis, Aziatische keuken en groenten bereidingen
75cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Licht strogele kleur in het glas met aroma's van bloesems, citrus en steenfruit. In de mond een sappige witte wijn met een gebalanceerde aciditeit en een licht bittertje in de afdronk.

Download: Export as PDF

Het domein

Alles begint met een toevallige ontmoeting tussen wijnmakers Fabrizio Testa (Frank) en Pier Paolo Pratesi (Serafico) in 2009. Na hun ontmoeting - die afliep met een ruzie - beslisten ze om samen te verhuizen naar het hart van het Uccellina National Park in de Maremma regio, Zuid-Toscane. De ambitie was - en is nog steeds - om er volledig autonoom hun eigen wijnen en bieren te produceren van enkel de natuurlijke ingrediënten geoogst op het eigen domein. Daarnaast is er een Farm Pub waar er fantastische gerechten op tafel komen met groenten uit eigen tuin.

De Maremma is een wondermooie regio in het zuiden van Toscane waar vossen, herten en wilde zwijnen leven in een ongerepte mediterrane vegetatie. Er heerst ook een erg goed klimaat voor wijnbouw. Een zeebries verlicht enigszins de loden zomerhitte, de avonden zijn koel en de nachten fris.

De wijngaarden van de witte druivenvariëteiten, zijnde Sauvignon Blanc, Vermentino, Fiano en Petit Manseng, liggen midden in het nationale park op de heuvels rond Capalbio waar de bodems erg zanderig zijn. Dit zorgt voor veel aroma's en fraîcheur in de wijnen. De rode druivenrassen - Sangiovese, Ciliegiolo, Merlot, Cabernet Franc, Alicante en Carmenere - worden geteeld in het park maar ook op de heuvels rond Magliano in Toscane. Hier zijn de bodems kalkrijk waardoor de wijnen verouderingspotentie krijgen.

Redola is oud Italiaans voor landweg en verwijst naar het unieke terroir in het 'National Park' met een rijke mediterrane vegetatie van oa. olijfboom, aardbeiboom, mirte, kreupelhout en rozemarijn.