Proefpakket Guffens 'Le triangle'

Frankrijk

Normale prijs: € 117,50

Special Price € 105,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Le triangle magique de JMG, drie totaal verschillende wijnen uit drie streken, het is enkel Jean-Marie gegeven ...


Tinus Grand Blanc 2017 - Guffens Aux Tourettes (Vaucluse)


Wie Guffens zegt, denkt natuurlijk meteen aan zijn sublieme wijnen van het Bourgondische icoondomein Guffens-Heynen. Maar er is meer, veel meer ... Zo kocht hij in 1997 in de prachtige Lubéron een kasteel om ook druivenrassen als Viognier, Marsanne, Rousanne en Syrah aan zich te ‘onderwerpen’. Maar ook om Chardonnay buiten ‘zijn’ Bourgogne tot grote prestaties te brengen. Hij maakt er schitterende wijnen, waarbij zoals altijd voor hem leidend zijn: oude wijnstokken, lage rendementen, de natuur haar gang laten gaan en bovenal zijn intuïtie. De witte Tinus is gemaakt van 100% Chardonnay, afkomstig van het mooiste stuk van het beroemde Plateau de l’Aigle, die op eikenhouten barriques werd gevinifieerd en opgevoed. Een zinneprikkelende hommage aan zijn grootvader!


Bourgogne Blanc 'Terres des Pierres' 2018 - Maison Verget (Bourgogne)


In 1990 begint Jean-Marie Guffens een voor die tijd zeer vooruitstrevend handelshuis: Maison Verget. Het kopen van most (het nog niet vergiste druivensap) is in de Bourgogne een oud gebruik, maar het instrueren van de boeren over hoe het land te bewerken en het oogsten van de druiven met eigen troepen op een door jezelf gekozen moment, was dat niet. Het wordt echter wel de sleutel tot succes voor Maison Verget. Vanaf het begin maakt dit handelshuis wijnen van een niveau dat maar weinig domeinen halen. Anno 2018 laat Guffens bij Maison Verget het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Maison Verget volledig beheerst.


Deze schitterende wijn bestaat uit een assemblage van enkele van de mooiste percelen uit de dorpen Viré en Vergisson, op hout opgevoed, maar zonder nieuwe vaten. De wijn werd niet te veel ‘gebâtonneerd’ om frisheid te behouden.


Bordeaux Blanc 'C de Sec' 2018 - Château Closiot (Bordeaux)


Jean-Marie Guffens is een fenomeen, een autodidact en op het gebied van wijn een alleskunner. Dat moet hem gedreven hebben om de oversteek van het oosten naar het westen te maken en vanuit de Bourgogne opeens in Bordeaux neer te strijken. Guffens is een groot fan van de wijnen in Bordeaux. Niet alleen van de grote rode wijnen, maar ook van de witte en met name de zoete wijnen uit Barsac en Sauternes. Al vindt hij dat de producenten in deze laatste gebieden grote kansen laten liggen. Toen hij dan ook de mogelijkheid kreeg om een heel groot terroir in Barsac te kopen (naast Château Doisy Védrines en Château Climens), hapte hij toe. Guffens heeft hier niet alleen als doel om een geweldige Barsac te maken, maar tevens als ‘bijvangst’ enkele geweldige droge witte wijnen te produceren.


Dit pakket omvat telkens 2 flessen van bovenvernoemde referenties.


Het domein

.