Pouilly-Fuissé 'Tri des Hauts des Vignes' 2014 - Guffens-Heynen'

Vol wit
Frankrijk
100% Chardonnay
Bourgogne
9 maanden op eikenhouten vaten
2014
Perfect bij carpaccio van sint-jacobsschelp, kreeft en andere top zeevruchtenschotels
75 cl
Decanter 94
€ 64,20

Beschikbaarheid: In voorraad (16 stuks)


De wijn

Goudgele kleur. Intense aroma's van hazelnoot, witte perzik en peer. Rijk en mooi doorspekt met toetsen van honing en vanille. Zacht en sappig en met een mooie mineraliteit op de achtergrond. Pure finesse!Het domein

Dit domein wordt geleid door de eigenzinnige Jean-Marie Guffens en zijn vrouw Maine. Na in 1976 hun Vlaamse geboortegrond te hebben verlaten voor het avontuur in de Bourgogne kochten zij in 1979 een aantal akkers in Pierreclos. Inmiddels beslaat het domein 5,3 hectaren en hebben ze een aardig imperium opgebouwd met Maison Verget en Château des Tourettes in de Lubéron. Op Domaine Guffens-Heynen echter is alles veel kleinschaliger en gericht op maar één doel: het behalen van de allerhoogste kwaliteit.

Het domein wordt inmiddels beschouwd als de absolute en eenzame top van de Mâconnais. Nergens zijn de rendementen zo laag, wordt er zo rigoureus geselecteerd en wordt er zo verfijnd gevinifieerd. Alle wijnen zijn jaar in jaar uit kleine meesterwerkjes. Niets wordt aan het toeval overgelaten. In het toonaangevende Franse tijdschrift La Revue du Vin de France ontvangt het domein al vele jaren de maximale drie sterren!

In Pouilly-Fuissé bezit het domein één hectare wijngaard verdeeld over drie percelen: Les Croux, Les Crays en La Roche. Deze cuvée bestaat uit een selectie van de beste druiven, geoogst op de hoger gelegen delen van de wijngaard.