Pouilly-Fuissé 'Mise en Bouche' 2018 - Eric Forest

Vol wit
Frankrijk
Chardonnay
Bourgogne
10 tot 15 maanden op eikenhouten vaten
2018
Fijne bereidingen van vis, schaaldieren, kreeft, wit vlees en gevogelte.
75cl
€ 22,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Zeer complexe neus met in de aanzet stevige houttonen. Na enkele minuten komt het fruit en de mineraliteit meer naar boven met aroma's van rijpe exotische vruchten en citrus. Intens en krachtig smaakpalet, romig en vet, fraaie zuren en bitters in de afdronk die ontzettend lang blijft hangen.

Het domein

Eric Forest is een zeer talentvolle wijnmaker met een enorme bedrevenheid en - belangrijker nog - wijnen van wereldklasse. De meeste tijd spendeert Eric in het bewerken van zijn steile en hooggelegen wijngaarden, grenzend aan de “Roche de Vergisson”, de trots van het dorp. De bodem hier zit boordevol kalk en bevat dus ook de nodige mineraliteit. Met slechts 5,5 ha. aan wijngaarden, die volledig biologisch en met de hand worden bewerkt, is Forest één van de meest kleinschalige producenten van Vergisson en wellicht zelfs van de regio. Eric Forest leerde zijn vak bij Jean-Marie Guffens, de pionier van de Mâconnais, waarna hij in 1999 de kleine exploitatie van zijn opa overnam. En niet zonder succes. Want zijn wijnen behoren tot de absolute top! Sinds 2012 zijn alle familiale wijngaarden die door erfenissen gefragmenteerd zijn terug verenigd bij Eric. Nu pas krijgt het harde labeur van zijn voorouders terug betekenis. ‘Het is hun ziel en hun energie die me voortduwen’ aldus Eric Forest.

"l’Ame Forest" is vanaf jaargang 2008 de samenvoeging van de percelen "la Côte" en "les Tilliers". "Les Tilliers" heeft een bodem van klei en kalk afkomstig van de zeefossielen van het type oester, ontstaan in het vroegste gedeelte van het Jura-tijdperk (Sinemurian). Dit zorgt voor een nobele uitdrukking van de Chardonnay-druif met veel fijnheid in de wijn. "La Côte" is een terroir met een mergel-kalk-bodem (Toarcian) en gelegen ten noorden van de rots van Vergisson. Deze bodem brengt een zeer mineralige, krachtige wijn voort met een grote lengte en een groot bewaarpotentieel.

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.