Follow us on:

Pouilly-Fuissé C.C. 2015 - Guffens-Heynen

Vol wit
Frankrijk
100% Chardonnay
Bordeaux
9 maanden op eikenhouten vaten
2015
Perfect bij carpaccio van sint-jacobsschelp, kreeft en andere top zeevruchtenschotels
75 cl
Decanter 93
€ 56,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Goudgele kleur. Intense aroma's van hazelnoot, witte perzik en peer. Rijk en mooi doorspekt met toetsen van honing en vanille. Zacht en sappig en met een mooie mineraliteit op de achtergrond. Pure finesse!


Download: Export as PDF

Het domein

Domaine Guffens - Heynen van de getalenteerd wijnmaker Jean Marie Guffens ligt in de schaduw van de legendarische rots van Vergisson. Hij produceert - op drie hectares - zo een uitzonderlijk materiaal aan Chardonnay voor wijnen die zo goed zijn dat men in het begin niet geloofde dat deze wijnen uit de Maconnais kwamen.


Zowel in de wijngaard als tijdens de oogst gaat Guffens tot op de limiet van het mogelijke. Maximale maturiteit is het adagium. Het wijnmaken an sich is eenvoudig. Een verticale pers uit de 17de eeuw en eikenhouten vaten. De wijnen worden old style gemaakt, maar hoe!


De druiven zijn afkomstig uit twee wijngaarden. De ene noemt 'Côte', de andere Carmen Trant. Daarom ook de naam C.C. De vinificatie wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden met als doel een persoonlijk karakter meegeven. Natuurlijke fermentatie zonder toevoeging van gisten. De wijn rijpt op zijn eigen fijne lies en wordt regelmatig opgeroerd. Opvoeding in barriques gedurende 9 maanden. Botteling zonder filtering.