Follow us on:

Pouilly-Fuissé '1er Jus des Hauts de Vignes' 2015 - Guffens-Heynen

Vol wit
Frankrijk
100% Chardonnay
Bourgogne
6 maanden op eikenhouten vaten
2015
Begeleider bij uiterst elegante gerechten van zeevruchten, kreeft en andere topgastronomie.
75cl
Decanter 95
€ 67,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze cuvee heeft een diep en vol bouquet van geconfijte citrus, gemalen steen, witte bloem en subtiele toetsen van meloen, tarwe toast en patisserieroom. In de mond extreem intens en zuiver met tongtrillende mineraliteit en met veel volume en diepgang en een zeer lange finale.


Een buitengewone wijn geproduceerd van de eerste persing van materiaal afkomstig van de hoogste en meest rotsachtige percelen.


Te drinken tussen 2018 en 2040.


Download: Export as PDF

Het domein

Domaine Guffens - Heynen van de getalenteerd wijnmaker Jean Marie Guffens ligt in de schaduw van de legendarische rots van Vergisson. Hij produceert - op drie hectares - zo een uitzonderlijk materiaal aan Chardonnay voor wijnen die zo goed zijn dat men in het begin niet geloofde dat deze wijnen uit de Maconnais kwamen.


Zowel in de wijngaard als tijdens de oogst gaat Guffens tot op de limiet van het mogelijke. Maximale maturiteit is het adagium.


Het wijnmaken an sich is eenvoudig. Een verticale pers uit de 17de eeuw en eikenhouten vaten. De wijnen worden old style gemaakt, maar hoe! De druiven voor deze cuvee zijn afkomstig van twee percelen zijnde Vergisson La Roche en Les Crays. Handmatige pluk in drie verschillende 'tris'. 6 Maanden opvoeding in barriques waarvan 25% nieuw vat.