Penedo Gordo Branco 2016

Expressief wit
Portugal
50% Roupeiro, 50% Antão Vaz
Alentejo
2016
Deze wijn is ideaal als aperitief in de zomer maar drinkt zich ook lekker met vis, kip, allerlei salades en quiches.
75cl
€ 7,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn oogt fel strogeel, loepzuiver met intense traanvorming. Zeer attractieve aroma's van gele pruim, reine-claude, roze pompelmoes en gekonfijte abrikoos. Ook de smaak is lekker rijp en abrikozengericht.  Enorm sappig dus met een mooie aciditeit en wat witte peper. De sappigheid van het licht exotische gele fruit blijft domineren.

Download: Export as PDF

Het domein

Herdade Penedo Gordo ligt in Orada, de gemeente Borba, en is geografisch gelegen in een subliem microklimaat voor de productie van Alentejo-wijnen. Het droge klimaat, de uitgesproken thermische amplitudes en de complexiteit van de verschillende grondsoorten geven de wijnstok een unieke mogelijkheid om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. De wijngaard bestaat uit 100ha van de rode variëteiten Touriga Nacional, Alicante Bouschet, Aragonês, Trincadeira en Syrah en witte druivensoorten Roupeiro en Antão Vaz. Het wijnmaken gebeurt in de wijnkelder midden in het centrum van de wijngaard, waardoor versheid en kwaliteit worden gegarandeerd. Naast de wijngaard heeft het landgoed ook een grote olijfgaard met de variëteiten Cobrançosa en Galega.

Het team van technici van Penedo Gordo volgt de wijngaard op de voet om te zorgen voor een jaargang met druiven in de juiste rijping om betere wijnen te produceren.
Er is een constante zorg, niet alleen met betrekking tot de kwaliteit van de druiven, maar ook met de omgeving waarbij onze druiven allemaal in de geïntegreerde productiemodus worden geproduceerd. De missie is om de beste druiven te verkrijgen met respect voor de omgeving die hen omringt, en voor de bestaande systemen in de wijngaarden.