Follow us on:

Paranga Shiraz Merlot 2016

Soepel rood
Zuid-Afrika
70% Shiraz, 30% Merlot
Western Cape
2016
Prachtig bij een gegrild tussenribstuk, lamsschouder of een lekker stoofpotje.
75cl
€ 7,35

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Delicate aroma’s van zwarte kersen, witte- en zwarte peper en toetsen van vanille en drop. Een zachte aanzet verhult een rijke en volle wijn met een fijne textuur en een zachte afdronk.

Download: Export as PDF

Het domein

De wijngaarden van de witte Paranga wijnen liggen in de betoverende Breedekloofvallei, op 80 km ten noorden van Kaapstad. Ze genieten van een Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, natte winters. Deze regio wordt beschouwd als de bakermat van de Chenin Blanc.


De rode wijnen komen grotendeels uit de Paarl regio, en dus dichter bij de kust. Hier genieten we van verschillende microklimaten en ondergronden aan dewelke de aangeplante druivenrassen worden aangepast.


Ondanks de hitte van de zon houdt de lichte bries van de Atlantische en de Indische oceaan de druiven koel en laat ons toe wijnen te produceren met optimale rijpheid doch met een aangename drinkbaarheid.


De cuvées van de Paarl regio worden opgefrist door ze te blenden met aantal percelen uit de Breedekloof vallei. Na een harde dag in de wijngaarden treffen de Paranga wijnmakers elkaar op een leuk terras in een baai op de Westkaap. Wegdromend bij de oceaan werd daar een nieuw gamma wijnen gecreëerd waar plezier en beleving gekoppeld wordt aan de authenticiteit van Zuid-Afrika. Dit nieuwe gamma wijnen werd Paranga genaamd, de Griekse verwoording voor ‘hut op het strand’.