Follow us on:

Paranga Chenin Blanc Chardonnay 2016

Vol wit
Zuid-Afrika
70% Chenin Blanc & 30% Chardonnay
Western Cape
2016
Ideaal bij gegrilde visgerechten, gegrilde kip of een fris slaatje met avocado
75cl
€ 7,35

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Een zuivere, intense neus geurend naar guava, passievrucht, limoenzest en coco. De korte rijping op hout maakt hem genereus in de mond met tropisch fruit en een frisse minerale toets in de langgerekte finale. Instant happiness verzekerd! Te serveren bij gegrilde visgerechten of een slaatje met avocado en gegrilde kip.

Download: Export as PDF

Het domein

De wijngaarden van de witte Paranga wijnen liggen in de betoverende Breedekloofvallei, op 80 km ten noorden van Kaapstad. Ze genieten van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, natte winters. Deze regio wordt beschouwd als de bakermat van de Chenin Blanc.


De rode wijnen komen grotendeels uit de Paarl regio, en dus dichter bij de kust. Hier genieten we van verschillende microklimaten en ondergronden aan dewelke de aangeplante druivenrassen worden aangepast. Ondanks de hitte van de zon houdt de lichte bries van de Atlantische en Indische oceanen de druiven koel en laat ons toe wijnen te produceren met optimale rijpheid doch met een aangename drinkbaarheid.


De cuvées van de Paarl regio worden opgefrist door ze te blenden met aantal percelen uit de Breedekloof vallei. Na een harde dag in de wijngaarden treffen de Paranga wijnmakers elkaar op een leuk terras in een baai op de Westkaap. Wegdromend bij de oceaan werd daar een nieuw gamma wijnen gecreëerd waar plezier en beleving gekoppeld wordt aan de authenticiteit van Zuid-Afrika. Dit nieuwe gamma wijnen werd Paranga genaamd, de Griekse verwoording voor ‘hut op het strand’.


70% Chenin Blanc & 30% Chardonnay. Breedekloof regio. Wine of Origin Western Cape. South Africa. 12.5% vol Alc.