Chianti Classico 2013 - Podere Le Cinciole

Stevig rood
Italië
98% Sangiovese, 2% Canoiolo
Toscana
12 maanden op eikenhouten vaten
2013
Lekker bij wild- en truffelgerechten!
75cl
Robert Parker 91, Winespectator 92

Normale prijs: € 17,80

Special Price € 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dit is Chianti Classico op zijn best: zwoele en complexe aroma’s van aalbessen, vuursteen, wat gedroogde theeblaadjes, kaneel en viooltjes. Ongelooflijke pure Sangiovese smaken van zwarte kersen, braambessen, vioolsnoepjes en wat aardse toetsen. Een lange finish met verfrissende zuren en zachte tannines.


Het domein

Dit familiedomein van Valeria Vigano en Luca Orsini bestaat uit wijn- en olijfgaarden en ligt in het hart van de Chianti Classico regio in het dorp Panzano op een hoogte van 400 à 450 meter. De naam 'Le Cinciole' wordt al eeuwen gebruikt voor deze locatie. Het adagium van dit domein is kwaliteit met respect voor traditie en terroir. Specifiek hier is de productie van Chianti Classico met de Sangiovese druif en een beperkt gebruik van hout. Hier werkt men ook 100% biologisch.

Deze Chianti Classico wordt geproduceerd met Sangiovese en een heel klein percentage Canaiolo, met rijping op eikenhouten vat. Primordiaal hier is het behoud van de typische karakteristieken van de druif met zijn uitgesproken aroma's van een jonge wijn. 

De eigenaars hebben een extreme zorg voor het agronomische en het oenologische proces in de productie. Momenteel worden er 35.000 flessen Le Cinciole Chianti Classico geproduceerd, 4.000 Petresco Reserva en 3.000 Camalaione IGT Toscana.

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt, fermentatie in betonnen kuipen gedurende 15 dagen met temperatuurcontrole. De wijn wordt vervolgens gerijpt in Frans eiken vaten van middelgrote capaciteit (20hl.) gedurende 12 maanden.