Follow us on:

Nero Oro Appassimento 2016

Fruitig rood
Italië
Nero d'Avola
Sicilia
2016
Vleesgerechten, stoofpotjes met vlees, volle pastagerechten, pasta met vleessauzen
75cl
€ 9,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Nero Oro Nero D’Avola Appassimento vertoont een zeer intens fruitboeket van kers, pruim en zwarte bes. In het glas is deze special blend krachtig maar toch bereikbaar met veel diepte en mooi fruit.Het domein

Geselecteerde druiven uit twee specifieke regio's in Sicilië die vermaard zijn om hun excellent materiaal aan Nero d'Avola - Belice en Agrigento aan de westkust. De oogst vindt plaats in midden september. Selectie van het beste fruit en manuele pluk.
De Appassimento-methode waarbij de druiven gedroogd worden gebeurt op twee manieren afhankelijk van de regio van waar de druiven afkomstig zijn. Beide methodes zijn traditioneel in Sicilië en worden reeds eeuwen gebruikt.
Uitdroging van de druiven door ze langer dan gewoonlijk aan de stok te laten geeft het meest subtiele en natuurlijke Appassimento proces.
Nadien worden de druiven gedroogd in kisten gedurende 15 dagen. De druiven worden gedroogd totdat ze ongeveer 10 tot 15% van hun initiële gewicht hebben verloren.
Het vinificatieproces is zeer voorzichtig en alles gebeurt zo zacht mogelijk. Veelvuldig overpompen van de wijnen op de hoed waardoor er onmiddellijk een malolactische gisting ontstaat.