Follow us on:

Rosa di Notte 2017 - Montonale

Rosé
Italië
Groppello, Marzemino, Barberan Sangiovese
Veneto
2017
Heerlijke terraswijn maar ook veelzijdig inzetbaar bij gegrilde vis, wit vlees of diverse salades.
75cl
€ 13,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Een felroze kleur met lichte kopertinten, de neus biedt een breed scala aan bloemige en fruitige nuances: geuren van rode rozen, aardbei en granaatappel vallen op in het verleidelijke boeket.
Deze verfrissende rosé heeft een zijdeachtige, fluweelzachte textuur, geglazuurd door tonen van frambozen en intrigerende hartige mineraliteit die de elegante, aanhoudende afwerking onderstrepen.
Probeer het eens met gefrituurde sardienen, een traditioneel gerecht van bij het Garda-meer
Download: Export as PDF

Het domein

Het landbouwbedrijf Montonale ligt vlakbij het dorpje Borgo di Montonale, landinwaarts van het exclusieve Desenzano del Garda, parel van het Gardameer. De wijnen zijn de expressie van een terroir genesteld tussen het Gardameer en de Colline Moreniche. Het bedrijf heeft haar roots in de laat 19de-eeuwse landbouwtraditie en kan terugkijken op bijna anderhalve eeuw landbouwambacht en is gelijktijdig promotor van toekomstige eco-vriendelijke wijnproductie. De bedrijfsmissie is om hoogwaardige wijnen te produceren met het grootste respect voor milieu, omgeving en terroir waardoor de wijnen van Lugana tot de meest gewaardeerde wijnen van Italië behoren.


Zorgvuldige selectie van de beste druiven via manuele pluk.. Kleibodem met veel kalksteen en rijk aan mineralen. Zuidelijke exposure met veel zonlicht en goede ventilatie. 5 à 6 Ogen per stok. Opbrengst van 10.000 kg per hectare. 13,5% Alc. De manuele selectie van de trossen wordt gekoeld voor de persing met het oog op behoud van aroma's. Zachte persing onder anaerobe condities (afwezigheid van zuurstof) om oxidatie van de aroma's te voorkomen. Enkel het vrijgekomen sap wordt gebruikt voor de productie. Natuurlijke klaring. Vergisting gedurende +- 10 dagen in inox tanks met temperatuur controle. De wijn rijpt gedurende minstens 6 maanden verder op zijn fijne 'lies' die regelmatig opgeroerd worden en nadien nog een korte flesveroudering.