La Venga 2017 - Montonale

Soepel rood
Italië
60% Marzemino & 40% Barbera
Veneto
8 maanden in inox cuves
2017
Pasta met vleessaus, Italiaanse lasagna, fijn gesneden vleeswaren en half harde kazen. Probeer eens met het lokale 'lumache alla bresciana', traditioneel slakkengerecht uit Brescia.
75cl
€ 15,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrode kleur met paarse tinten. Een neus van krokant rood fruit, gedomineerd door kers en pruim met elegante toetsen van gedroogd rozenblad. De smaak is heerlijk soepel met levendige zuren en een rond mondgevoel dat de balans en de elegantie ondersteunt. Lange, verfrissende finale van krokant fruit. Deze vintage toont zijn aromatische spectrum en zuiver fruit naast swingende tannines en sappige texturen.

Download: Export as PDF

Het domein

Het landbouwbedrijf Montonale ligt vlakbij het dorpje Borgo di Montonale, landinwaarts van het exclusieve Desenzano del Garda, parel van het Gardameer. De wijnen zijn de expressie van een terroir genesteld tussen het Gardameer en de Colline Moreniche. Het bedrijf heeft haar roots in de laat 19de-eeuwse landbouwtraditie en kan terugkijken op bijna anderhalve eeuw landbouwambacht en is gelijktijdig promotor van toekomstige eco-vriendelijke wijnproductie. De bedrijfsmissie is om hoogwaardige wijnen te produceren met het grootste respect voor milieu, omgeving en terroir waardoor de wijnen van Lugana tot de meest gewaardeerde wijnen van Italië behoren.

Druiven afkomstig van een enkele wijngaard 'La Venga' in het dorpje Montonale. De wijngaard heeft een unieke bodemsamenstelling en ligt op de zuidelijke oevers van het Gardameer. Fraîcheur, rond mondgevoel en textuur. Een echte persoonlijkheid.

Marzemino en Barbera. Handgeplukt, ontrist en gekneusd. 5 à 6 Ogen per stok. Opbrengst van 10.000 kg per hectare. Vergisting gedurende +- 10 dagen in inox tanks met temperatuur controle. De wijn rijpt gedurende minstens 8 maanden verder op inox en nadien nog minstens 6 maanden flesveroudering.