Marcillac Mansois 2015 - Lionel Osmin

Soepel rood
Frankrijk
Mansois
Sud-Ouest
2015
Zeer gastronomische wijn. Lokaal drinkt men deze wijn bij aardappelpuree met kaas, room en knoflook, geserveerd met worst. Ook lekker bij Osso-bucco, tartiflette, raclette, tonijn,…
75cl
Wine Enthusiast 88
€ 11,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Mansois van Marcillac, heerlijk!

Vooral wanneer deze de signatuur van Lionel Osmin draagt. Een zekere souplesse die niet te ontkennen valt en daarbij het rustieke en vlezige karakter van dit druivenras. Niet het relatief frisse van het terroir van Rouergue - dat reeds continentale invloeden kent met zeer veel zon -, maar de strenge en lange winters zijn doorslaggevend. Zachte tannines in de smaak, vermengd met specerijen en munt. Een subtiel evenwicht tussen fruitige tonen (zwarte bes) en florale en vegetale tonen. Mooie lengte met een verrassend bittertje. Een ijzeren hand (fer servadou) in een fluwelen handschoen.


BRON https://www.invinoveritas.be/nl/2-wijnen-uit-sud-ouest-van-lionel-osmin/


Het domein

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.


Machinale oogst vanaf 10 oktober. Traditionele vinificatie. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur van 23°C max. Maceratie gedurende 12 à 18 dagen.