Follow us on:

Mâcon-Pierreclos 'En Crazy' 2016 - Guffens-Heynen

Vol wit
Frankrijk
100% Chardonnay
Bourgogne
2016
Gerijpte ham, worst en andere fijne charcuterie. Bresse kip met roomsaus en geitenkaas.
75 cl
Decanter 91
€ 29,60

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Gouden, heldere en pure kleur met een elegante en complexe neus van sappige appel, peer, meloen en elegante aroma's van exotisch fruit en kruiden. In de mond mineralig met een zachte textuur, een mooie concentratie en een aantrekkelijk strakke en lange finale.


Te drinken tussen 2016 en 2026.Het domein

Domaine Guffens - Heynen van de getalenteerd wijnmaker Jean Marie Guffens ligt in de schaduw van de legendarische rots van Vergisson. Hij produceert - op drie hectares - zo een uitzonderlijk materiaal aan Chardonnay voor wijnen die zo goed zijn dat men in het begin niet geloofde dat deze wijnen uit de Maconnais kwamen.


Zowel in de wijngaard als tijdens de oogst gaat Guffens tot op de limiet van het mogelijke. Maximale maturiteit is het adagium. Het wijnmaken an sich is eenvoudig. Een verticale pers uit de 17de eeuw en eikenhouten vaten. De wijnen worden old style gemaakt, maar hoe!


Het fruit is afkomstig van stokken van het terroir 'Chavigne', het eerste sap en de laatste persing van van de Tris des Hauts de Chavigne. De vinificatie wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden met als doel een persoonlijk karakter meegeven. Natuurlijke fermentatie zonder toevoeging van gisten. De wijn rijpt op zijn eigen fijne lies en wordt regelmatig opgeroerd. Botteling zonder filtering.