Follow us on:

Mâcon-Pierreclos '1er Jus de Chavigne' 2015 - Guffens-Heynen

Vol wit
Frankrijk
100% Chardonnay
Bourgogne
2015
Edele visgerechten. Topgastronomie.
75 cl
Decanter 93
€ 38,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Lichtgele kleur met mooie tranen in het glas. Een bouquet van peer, witte perzik, vanille, gebrande suiker en geroosterd graan ondersteund door een uiterst elegante eiktoets. Nadien een krachtig en intens smaakpalet met een verfijnde, zachte textuur, een extreme zuiverheid, een opwindende aciditeit en een lange finale. Absoluut fantastisch, zeer gebalanceerd.


Te drinken tussen 2016 en 2035."Top Value. Strong reduction blocks an evaluation of the nose but there is good density and plenty of punch to the mineral-inflected, intense and utterly delicious medium-bodied flavors that possess excellent depth and length. This is a seriously good and age-worthy wine for its level and highly recommended." 89-92 points, Allen Meadows, Burghound, Issue #60

Download: Export as PDF

Het domein

Domaine Guffens - Heynen van de getalenteerd wijnmaker Jean Marie Guffens ligt in de schaduw van de legendarische rots van Vergisson.


Hij produceert - op drie hectares - zo een uitzonderlijk materiaal aan Chardonnay voor wijnen die zo goed zijn dat men in het begin niet geloofde dat deze wijnen uit de Maconnais kwamen. Zowel in de wijngaard als tijdens de oogst gaat Guffens tot op de limiet van het mogelijke. Maximale maturiteit is het adagium.


Het wijnmaken an sich is eenvoudig. Een verticale pers uit de 17de eeuw en eikenhouten vaten. De wijnen worden old style gemaakt, maar hoe!


De 'premier jus de Chavigne' wordt gemaakt met materiaal van de beste delen van het perceel 'Le Chavigne'. Handmatige pluk en fermentatie en opvoeding in eikenhouten vaten. Regelmatige bâtonnage van de fijne 'lies'.