Follow us on:

Le Châtelet Chardonnay Rolle 2017 - Cros Pujol

Fris, fruitig wit
Frankrijk
Chardonnay, Rolle
Languedoc – Roussillon
2017
Ideaal als terraswijn, prima begeleider van schaal- en schelpdieren of diverse salades.
75 cl
€ 8,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Lichtgeel met zilverachtige groene toetsen, een neus vol citrus en ananas. Fris van de lever dankzij een vleugje zuurtegraad. Zijn zeldzame frisheid voor een zuidelijke wijn zal je verrassen, waardoor er ruimte ontstaat voor complexe aroma's van vers fruit en vanille.
Download: Export as PDF

Het domein

Met grote emotie herinnert Jean-Louis Pujol zich het wijnbouwperceel van zijn grootmoeder Louise Cros. Ze was 5 toen een klein perceel ten westen van het dorp van Laurens met Carignan ranken bewerkt werd met de hulp van een ezel en een paard. De oogst werd gevinifieerd aan de achterkant van het ouderlijk huis. In 1989 is Jean-Louis 41 jaar oud en neemt hij de wijngaarden van Château Grézan in handen. Hij wordt vervolgens geassocieerd met Michel Lubac en Rémi Fardel. Na altijd te hebben geloofd in het uitzonderlijke potentieel van de wijngaarden van Faugères, ijvert hij voor hun erkenning door de wijnen van het domein.

Het kleine perceel van weleer vertegenwoordigt nu bijna 100 hectare aan wijngaarden verspreid over de appellation Faugères en is intussen in de zorgzame handen van de vijfde generatie met Fabien Pujol en zijn zus France. De productie van het landgoed nadert één miljoen flessen per jaar. Fabien schreef een nieuwe bladzijde in de geschiedenis: de expertise van Pujol over de grenzen van Faugères uitdragen om de diversiteit en de rijkdom van deze streken uit te drukken in het vakmanschap van de Familie Cros-Pujol. Dit met als bedoeling om ook wijnen van andere druivensoorten en benamingen aan te kunnen bieden.