Langhe Chardonnay 'Da Bertu' 2017 - Albino Rocca

Expressief wit
Italië
Chardonnay
Piemonte
Rijping in inox cuves
2017
Gegrilde vis, asperges, oesters en schaaldieren.
75cl
Gambero Rosso - Tre bicchieri - 2018: 1 bicchieri (max rating = 3)
€ 13,40

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze wijn is licht strogeel van kleur en heeft aroma's van exotisch fruit, bloemen en perziken. Ook hier, zoals bij de Cortese van Albino Rocca, vinden we frisse zuurtjes en een nootachtige, minerale smaak terug. Een lekker fijn bittertje in de afdronk. Door zijn frisse zuren en overschot aan structuur heeft de wijn baat bij enkele jaren kelderrijping.

Download: Export as PDF

Het domein

Piemonte is een wijnregio in het noorden van Italië, beschermd door de Alpen en gelegen in het hart van de Langhe heuvels. De Oude Grieken begrepen reeds het potentieel voor wijnbouw in deze beschermde regio en verscheepten de wijnen vanaf de havens van Ligurië over het hele rijk. Nu nog erkent eenieder Piemonte als een absolute topregio met ronkende namen als Barolo en Barbaresco.

Vier generaties vertellen het verhaal van de wijnmakerij Albino Rocca, met grootvader Albina en vader Angelo Rocca (in 2012 omgekomen in een vliegtuigcrash) en nu de drie dochters Daniela, Monica en Paola samen met de schoonzoon Carlo. Vandaag, net als in het verleden, zijn ze voortdurend op zoek naar wijnen van de hoogste kwaliteit die de kenmerken, zuiverheid en elegantie uitdrukken die zo herkenbaar verbonden zijn met het grondgebied van Barbaresco.

Men wil evolueren, terwijl de wortels stevig verankerd blijven, zodat je in elk label en elke fles de symbolen van kwaliteit kunt vinden die Albino Rocca vertegenwoordigen. De beste uitdrukking van de bedrijfsfilosofie is te vinden in de wijngaarden, die zijn gelegen in de meest nobele productiegebieden van Barbaresco DOCG, die bestaan ​​uit Nebbiolo en ook Barbera, Dolcetto, Cortese, Chardonnay en Moscato omvatten.

Dankzij de hulp van Carlo, Angelo's favoriete student, en de zorg en aandacht in de wijngaarden met respect voor elke variëteit en benaming, en ook met het exclusieve gebruik van grote eiken vaten voor het verouderen van deBarbaresco DOCG, dragen al deze dingen bij aan de unieke kenmerken van de wijnen bij Albino Rocca.