Wijnkoopgids 2020 laureaat - 12 flessen kopen = 11 flessen betalen!

L'Instinct 2017 - Château Camplong

Soepel rood
Frankrijk
Carignan, Syrah, Grenache, Mourvèdre
Languedoc
2017
75 cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Extreem verleidelijke neus, doordrenkt van subtiliteit en charme. In de mond versmelten hints van zoethout, garrigue en zwart fruit met een royale tanninestructuur. Het zonnige aroma begeleidt een lange, aanhoudende finale.

Een biologische wijn in de meest pure zin, met een eco verpakking waarbij zowel de fles, de kurk als de labels vervaardigd zijn van gerecycleerde materialen.


Het domein

Les Vignerons de Camplong bezitten 250 hectare geclassificeerd tot de appellation Corbières. Deze uitzonderlijke wijngaarden liggen geworteld op de steenachtige klei-kalk bodems van de Alaric berg met een zuidelijke ligging op 60 tot 190 meter hoogte. De druivensoorten die uitsluitend bestaan uit 5 mediterrane rassen groeien beschut door de berg Alaric (610 meter). De wijngaard geniet daardoor weinig wind en in de tegenovergestelde richting blokkeert het de vochtigheid direct afkomstig van de Middellandse Zee. De gehele wijngaard is gecertificeerd met "TERRA VITIS", voor het milieuvriendelijk telen met traceerbaarheid van culturele praktijken gecontroleerd door een onafhankelijk instituut, die de kwaliteit van productiemethode en het respect voor het milieu garanderen.