Foehn 2012 - Lionel Osmin

Dessert
Frankrijk
85% Petit Manseng, 15% Gros Manseng
Sud-Ouest
18 maanden, deels op eikenhouten vaten
2012
Aanrader bij foie gras, blauwe schimmelkazen, tarte tatin, fruitdesserten,…
75cl
Winespectator 94
€ 18,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Mooie goud-gele kleur in het glas. Aroma’s van honing, vanille en witte truffel. Rond en uiterst sappig in de mond met een ellenlange afdronk.

“Foehn” is een windeffect: een droge hete wind afkomstig uit Spanje!Het domein

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.

Handmatige oogst van de druiven vanaf eind oktober tot midden december. Vinificatie in thermo-gereglementeerde tanks. Korte veroudering van de wijn op de 'fijne lies'. Rijping gedurende 18 maanden. Een gedeelte van de wijn rijpt in eiken vaten.