I Tant 2017 - Bodegas I Tant

Soepel rood
Spanje
Garnatxa Negra
Catalunya
2017
75 cl
€ 11,40

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intens granaatrode kleur met anijsachtige geuren die je verder leiden naar venkel en mediterrane bosgeuren. Intense smaken van rood fruit met toetsen van balsamico. Zeer fruitig in de mond, met zachte, romige tannines. Een complexe, sensuele wijn!
Download: Export as PDF

Het domein

I Tant is een zeer jong bedrijf en werd in 2012 in Gandesa (Tarragona) opgericht door Joan Angel Liberia, een wijnmaker die daarvoor ook op een eigen domein wijnen van hoge kwaliteit maakte. De droom was om met een professioneel en ambitieus team een range kwaliteitswijnen te maken uit verschillende wijnstreken binnen Catalunya. Alle wijnen zijn uniek van stijl en kenmerkend voor de desbetreffende streek en dragen de handtekening van de eigen wijnmaker. Hij is het die beslist over stijl, assemblages en percelen.

De wijngaarden voor deze cuvée bestaan uit wijnstokken van 10 tot 30 jaar oud, gelegen op 200 à 300m boven zeeniveau op terrassen met een klei bodem. De droogte tijdens de zomer, de slechte vruchtbaarheid van het terrein, het bergachtige landschap en het mediterrane klimaat zijn allemaal belangrijke invloeden die bijdragen tot een maximale expressie van de inheemse Red Grenache-variëteit