Histoire de Gouts 'Cabernet-Merlot' 2017

Fruitig rood
Frankrijk
Cabernet Sauvignon, Merlot
Languedoc
2017
Ideale begeleider van rood vlees of kazen
75 cl
€ 6,90

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldere granaatkleur met een elegante, expresseive neus boordevol aroma's van rijp rood fruit. Bij beluchting krijgen we meer mediterrane tonen met tonen van garrigue en een vanille-achtergrond. Fluweelachtige aanzet in de mond van de sappige en fruitige aroma's die in de neus worden waargenomen. Met de evolutie is deze wijn beslist krachtiger met hoogwaardige tannines. Ondanks zijn robuustheid, blijft het geheel harmonieus en smakelijk. Stabiele finale met een pittig, mediterraan karakter.

Download: Export as PDF

Het domein

Met bijna 250.000 ha wijnbouwgrond is de Languedoc-Roussillon na het Spaanse La Mancha het grootste wijnbouwgebied ter wereld. In de Languedoc liggen een aantal betere cru’s zoals Saint-Chinian en Pic-St.-Loup, die verkocht worden als Appellation Controlée Protégée (AOP). Daarnaast is er een algemene Indication Géographique Protégée, de IGP Vin de Pays, geldend voor de departementen Gard, Hérault, Aude en Pyrénées Orientales. Daarbinnen bestaan weer een aantal kleinere specifieke IGP-gebieden met een eigen naam.

De wijnwet voor de AOP wijnen in Languedoc en Roussillon staat alleen druivenrassen toe, die er van oudsher aangeplant waren. Veel bekende rassen uit andere wijngebieden, zoals Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon zijn er in de laatste decennia aangeplant. Door experimenten is namelijk gebleken, dat deze rassen hier uitstekende wijnen voortbrengen. Cépagewijnen, (wijnen gemaakt van één druivenras) of wijnen waarin diverse druivenrassen zijn geblend, mogen echter niet als Appellation d’Origine Protégée worden aangeboden, maar wel als IGP Pays d’Oc. Het woord Oc is afgekort van Occitanië, een lokale naam voor het gebied van de Languedoc-Roussillon.

Wijnbouw is hier al van ver voor de jaartelling, het klimaat is uitstekend, veel zon, voldoende regen en nauwelijks nachtvorst. Jonge wijnmakers, vaak internationaal geschoold, hebben gezorgd voor een compleet nieuw imago van het gebied. Door de diverse bodems en micro klimaten zijn de kwaliteiten zeer uiteenlopend, van goed gemaakte basiswijnen tot werkelijk zeer hoge kwaliteitswijnen.