Follow us on:

Guffens au Sud Classic Blanc 2015

Expressief wit
Frankrijk
Marsanne, Roussanne
Côtes du Rhône
10 maanden in inox cuves
2015
Talrijke salades, pasta’s, visgerechten als ook bij wit vlees en charcuterie en kaasschotels.
75 cl
€ 11,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze wijn heeft een lichtgele kleur. In de neus vinden we aroma’s van perzik en nectarine met een toets van lavendel en kreupelhout. In de mond is de wijn rond en met de frisheid van perzik. De afdronk is aangenaam en lang.

Download: Export as PDF

Het domein

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. ‘Overdreven’, vindt hijzelf,  ‘alle anderen zijn slechter.’

Na in 1976 hun Vlaamse geboortegrond te hebben verlaten voor het avontuur in de Bourgogne kochten zij in 1979 een aantal akkers in Pierreclos. Inmiddels beslaat het domein 5,3 hectare en hebben ze een aardig imperium opgebouwd met hun handelshuis Verget. Maar Guffens zou Guffens niet zijn, als hij niet op zoek was gegaan naar nieuwe uitdagingen. Zo kocht hij in 1997 in de prachtige Lubéron een kasteel om ook druivenrassen als Viognier, Marsanne, Rousanne en Syrah aan zich te ‘onderwerpen’. Maar ook om Chardonnay buiten ‘zijn’ Bourgogne tot grote prestaties te brengen. Hij maakt er schitterende wijnen, waarbij zoals altijd voor hem leidend zijn: oude wijnstokken, lage rendementen, de natuur haar gang laten gaan en bovenal zijn intuïtie.

Strenge selectie van druiven van eigen domein. Deze cuvée wordt gevinifieerd in inoxen cuves. De rijping van de wijn wordt ook uitgevoerd in inox cuves op hun droesem gedurende 10 maanden om de frisheid van de wijn te bewaren.