Follow us on:

Gris de Gris 'Les Reflets' - 2017 Magnum 1.5L

Rosé
Frankrijk
Grenache, Cinsault
Languedoc
2017
Ideale terraswijn, aperitief, heerlijk bij zomerse salades, lichte visgerechten,...
150cl
€ 18,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze topper heeft een zeer lichte Provençaalse kleur met zalmtinten. Frisse en mineralige neus. Aroma's van witte perzik en pompelmoes en ook rood fruit met een toets van kruiden. Heerlijke droge smaak en een verfrissende afdronk.


Dé Ideale terraswijn in een magnumfles!


Magnumfles 1,5L, BEPERKT OP VOORRAAD!

Download: Export as PDF

Het domein

CastelBarry, dé artisanale coöperatieve sinds 1950, is opgericht door lokale wijnbouwers die ervan overtuigd waren dat samenwerken groeiversterkend zou werken. De coöperatieve bevindt zich in het hart van een dorp dat intussen nationaal en internationaal erkend wordt voor zijn wijnproductie, nl. Montpeyroux.


De coöperanten zijn reeds meer dan zestig jaar bezig met zowel het behoud van het agrarische karakter van de streek als met het ontwikkelen van de economische activiteit. De leden zijn trots op hun samenwerking en waarden als solidariteit, delen, deelnemen, gelijkheid, openheid en ethiek zijn keywords.


Het Montpeyroux terroir wordt beschouwd als een van de beste en meest charmante van de Languedoc streek; bodems bestaande uit klei en kalksteen, aanwezigheid van water en de nabijheid van de Middelandse Zee. Intussen zijn hier al veel grote wijnen geproduceerd.


De zuidoostellijk georiënteerde wijngaarden liggen aan de voet van de Cévennen en het Larzac plateau, en zijn beschermd door een bergketen. Montpeyroux ligt in een prestigieuze, en door UNESCO geklasseerde, werelderfgoed site net buiten Montpellier. Muilezel tracks, seizoensmigratie van schapen, de zoutroute, een stop op de reis naar Santiago de Compostella, allen getuigen van een rijk verleden.


De wijngaarden zijn gelegen in Montepeyroux, 40km ten noorden van Montpellier, in een warm en droog Mediterraan klimaat. Korte gisting met de schil, vervolgens persen en gisting op lage temperatuur om de maximale aroma's te bewaren.