Gran Terroir Edicion Limitada 'Lolol' Petit Verdot 2018 - Casa Silva

Soepel rood
Chili
Petit Verdot
Colchagua Valley
10 maanden op eikenhouten vaten
2018
Gegrilde lamskarbonades, wild zwijn, belegen kazen, ...
75cl
Chilean Winery of the Year
€ 13,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intens, verleidelijke wijn met uitgesproken aroma's van pruimen en chocolade. In de mond smaken van zwarte olijven, krentjes en opnieuw chocolade. Machtige wijn met heerlijk, stevige tannines.Het domein

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van.

In de Bordeaux-streek wordt de petit verdot in kleine hoeveelheden gebruikt in blends met de belangrijkste druiven, zoals Cabernet en Merlot. De Petit Verdot dient om wat meer stevigheid en ruggengraat aan het geheel te geven. Apart zorgt hij voor een zeer krachtige en peperige wijn, met duidelijke zuren en tannine. Hij moet dan ook lang aan de stok hangen om goed te rijpen. In het Chileense klimaat is het in elk geval geen probleem om hem rijp te krijgen. Dat is mooi te proeven in deze wijn. Van de druiven komt 50% uit Lolol en 50% uit Los Lingues, aan de voet van de Andes. Allebei ideale plekken voor deze druif, met grote temperatuurverschillen.

De druiven worden met de hand geoogst, in de laatste week van maart en de eerste twee weken van april. In de kelder volgt een koude inweking van 8 dagen op 8 graden. De alcoholische gisting volgt daarna en duurt zo’n twee weken bij zo’n 28 tot 30 graden. Daarna nog tien dagen op de schillen voor meer kleur en diepgang. 80% van de wijn rijpt 10 maanden op vaten van Frans eikenhout, zodat hij een mooie extra dimensie en diepgang krijgt.


.