Finis 2019 - Vetrère

Expressief wit
Italië
100% Chardonnay
Puglia
2019
Zuiderse bereidingen van vis en gevogelte. Risotto met groene asperges en bij witte schimmelkorstkazen.
75cl
€ 11,35

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Lichtgeel met aantrekkelijke toetsen van groen. Een uitgesproken bouquet van perzik en mandarijn. Citrussmaken in de mond met lange, zachte en aantrekkelijke finale.


Het domein

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

Fermentatie op inox met temperatuurcontrole. Opvoeding 'sur lies' gedurende 2 maanden.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: