FIN Patagonia Pinot Noir 2018 - Bodega del Fin del Mundo

Soepel rood
Argentinië
100% Pinot Noir
Patagonia
Rijping in inox cuves, 10% op eikenhouten vaten
2018
Heerlijk bij pizza, pasta en wildpaté
75 cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intense robijnrode kleur met een expressieve, fruitige neus. Aroma's van kersen en framboos in de neus, met een eerste impact in de mond die toegankelijk en fruitig is. De smaak is zeer fruitig, gebalanceerd, met zachte tannines en een lange afdronk.
Download: Export as PDF

Het domein

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Traditionele vinificatie met maceratie gedurende 19 dagen, volledige malolactische fermentatie. Opvoeding in inox tanks, 10% van de wijn rijpt 6 maanden op eikenhouten vaten.