FIN Patagonia Malbec 2018 - Bodega del Fin del Mundo

Fruitig rood
Argentinië
100% Malbec
Patagonia
Opvoeding in inox cuves
2018
Past perfect bij gegrilld vlees, kruidige pasta's of een kaasschotel
75 cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intens rode kleur met violette accenten. In de neus florale aroma's van viooltjes, met fruitige hints van pruimen en roodfruit jam. Een fruitige smaak, zeer evenwichtig met een ideale zuurtegraad. Zachte taninnes en een intense finale met hints van vanille en kokosnoot.

Het domein

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Traditionele vinificatie met maceratie gedurende 25 dagen, volledige malolactische fermentatie en opvoeding in inox tanks.