Follow us on:

Ébano Salvaje 2014 - Viñedos y Bodegas Ébano

Stevig rood
Spanje
100% Tempranillo
Castilla y Léon
13 maanden in eikenhouten vaten
2014
Paella, konijn, wild, kaasschotels, gegrild vlees,...
75cl
Decanter 2018 Bronze Medal
€ 16,60

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dieprode, donkere en aantrekkelijke kleur. In de neus moerbeien, rijp zwart fruit en hints van mineraliteit. Perfecte balans tussen fruit en hout. Getoaste smaken en romige noten  afkomstig van het nieuwe hout. Zacht en smooth in de mond, met mooie versmolten tannines. Delicaat en fruitig.Download: Export as PDF

Het domein

Carlos Gómez, stichter van Adegas Valmiñor, nam in 2004 met zijn groepsholding Bodegas Ébano over in Ribera del Duero. 45 hectares wijngaarden met stokken met een gemiddelde leeftijd van 45 à 75 jaar. Ébano Viñedos y Bodegas focust op een strenge selectie van het fruit. Lage opbrengsten, oude stokken. Ébano gaat voor top kwaliteit, en is Spaans voor ebbenhout. Dit donkere en nobele hout als naam refereert naar de donkere kleur van deze exquise wijnen.

100% Tempranillo. Deze Crianza wijn komt voornamelijk van low-bush wijngaarden. Strenge selectie op de sorteertafels en ontstelen alvorens de maceratie in inox. Alcoholische vergisting onder temperatuurcontrole @ 27 à 28°C gedurende een tiental dagen. Malolactische vergisting in inox. Opvoeding in Franse eikenhouten vaten gedurende 13 maanden. Na botteling nog een flesrijping van 12 maanden vooraleer de opstart van de distributie.