Follow us on:

Domaine Fontarèche Alicante Carignan 2014

Soepel rood
Frankrijk
Alicante, Carignan
Languedoc
Rijping in inox cuves
2014
Barbecue, rundstartaar, rundercarpaccio, pasta met vleessaus.
75cl

Normale prijs: € 6,65

Special Price € 3,60

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Purper met accenten van violet. Aroma's van rijpe cassis en een vleugje kruiden. Zachte, ronde smaak met mooi versmolten tannines.

Download: Export as PDF

Het domein

Fontarèche dat zijn naam ontleent uit het Latijnse 'fonte erecto', borrelende fontein, is een van de grote historische wijndomeinen uit de Languedoc. In de archieven van de bibliotheek van Narbonne is er sprake van de aanwezigheid van wijngaarden vanaf 1350.


Chateau Fontarèche is sinds 1682 eigendom van de familie Mignard. De afstammelingen van deze familie, de familie Lamy zijn momenteel nog steeds de eigenaars van het domein.


Het domein is gelegen in de Languedoc op enkele kilometer van Lézignan- Corbières. De wijngaarden vormen een perfect vierkant van 200 ha rondom de gebouwen. Hier liggen 160 ha aan geklassifieerde wijngaarden waarvan de helft AOP Corbières en de helft Vin de Pays. Het Canal du Midi, de middeleeuwse stad van Carcassonne, de burchten van de Kataren en de Middelandse Zee vormen een fabelachtig decor.


Met een grote verscheidenheid aan terroirs is er de mogelikheid om met veel verschillende cépages tewerken. Maar liefst 17!


Laat je verleiden door de geschiedenis!


Malolactische gisting gevolgd door een rijping in inox kuipen.