Follow us on:

Claire Martin Brut Nature 2015 - Wijndomein Sassenbroek

Mousserend
België
Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Haspengouw
2015
Heel lekker bij frisse gerechten zoals fruits de mer of vis, en uitstekend als aperitief.
75 cl
€ 27,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze niet gedoseerde mousserende wijn is zeer fris en fruitig met aroma's van appel, peer en lindebloesem.

Claire Martin kreeg de erkenning 'Vlaamse mousserende kwaliteitswijn'. Een eerlijk product, geproduceerd met respect voor de natuur.
Het is ook een lekker product dat door kenners lovend wordt onthaald, en reeds in de prijzen viel.


Deze cuvée werd genoemd naar Claire Martin, de moeder van wijnmaker Johan Bellens die overleed in 2008. Zij was de oorspronkelijke eigenares van de wijngaard.

Het domein

De wijngaard is gelegen in Broekom, Borgloon. In 2011 werd een hectare grote kalkhoudende zuidhelling aangeplant met wijnstokken van Franse origine voor de maak van mousserende wijn. De Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Noir stokken werden in 2014 voor het eerst geoogst en volgens de Méthode Traditionnelle -oftewel de manier waarop Champagne wordt gemaakt- geassembleerd tot een mousserende wijn.

Naar verluidt werd hier reeds in de Romeinse tijd aan wijnbouw gedaan. Getuigen hiervan zijn de resten van de Romeinse villa 'Sassenbroek', die eind jaren tachtig van de vorige eeuw werden gevonden op deze plek.

Het wijnmaken gebeurt in de eigen wijnmakerij in Zonhoven. Hier worden de druiven geperst, waarna de stille wijn een eerste gisting ondergaat op het vat. Op fles gebeurt de tweede gisting, waardoor de pareling ontstaat. Na minimum 15 maanden rust op fles, worden de flessen voorzien van hun kurk en is de mousserende wijn drinkklaar.