Follow us on:

Chinon Domaine René Couly 2015 - Domaine Couly-Dutheil

Soepel rood
Frankrijk
100% Cabernet Franc
Loire
2015
Heerlijk bij koud vlees, rundvlees, gegrild vlees, of wildbereidingen.
75cl
€ 12,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Kleur van granaatappel met in de neus aroma's van rood fruit. In de mond heerlijk rond en vlezig en heerlijk versmolten tannines. Deze cuvée is gemaakt ter ere van "Mouton", het trouwe paard van de familie, dat tijdens de oorlog wijn had vervoerd. Met passie geselecteerd door de vader en grootvader.
Download: Export as PDF

Het domein

Arnaud Couly Dutheil is een van de talentvolste en creatiefste jonge wijnproducenten van de Val de Loire. Het familiebedrijf Couly-Dutheil werd opgericht in 1921 en is een van de vooraanstaande producenten van Chinon. Arnaud werkt sinds 2003 op het domein en kreeg de leiding in maart 2016, toen zijn vader Jacques overleed. Daarvoor werkte hij in 13 wijn producerende landen, waaronder de USA en Australië. Hij paste nieuwe ideeën en technieken toe die hij uit andere landen meebracht.

Het wijngaardbezit bedraagt 100 hectare. Dankzij diverse terroirs worden verschillende wijnen geproduceerd. De twee meest gerenommeerde wijngaarden zijn Clos de l’Olive (3 ha, verworven in 1951) en Clos de l’Écho (17 ha). In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt volgens de principes van de lutte raisonnée, met begroeiing tussen de rijen wijnstokken, bladverwijdering, rendementsbeperking etc.

Na het ontstelen en een volledige sortering van de wijnoogst, beginnen de druiven spontaan te gisten dankzij inheemse gisten. De gisting duurt ongeveer 20 dagen onder constante controle van de temperaturen van de inox cuves. Dit proces bevordert de expressie van de fruitige Cabernet Franc. Het bottelen vindt plaats in de zomer.