Follow us on:

Chateauneuf-du-Pape 'Chante Le Merle' 2015 - Domaine Bosquet des Papes

Stevig rood
Frankrijk
80% Grenache Noir, 10% Syrah, 10% Mourvèdre
Côtes du Rhône
18 tot 20 maanden op houten foeders
2015
De ideale begeleider bij rood vlees met een stevige saus, bij civet van haas of everzwijn. Ook een aanrader is bij harde en blauwe kazen.
75cl
Robert Parker 96
€ 46,30

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De druiven zijn afkomstig van wijnstokken van 80 tot 90 jaar oud, geselecteerd uit percelen in Brusquières, Gardiole, Mont-Redon en Pignan. De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse schakeringen. In de neus zijn aroma’s van rood fruit, gerookt vlees, zwarte olijven, chocolade en kruiden zoals zwarte peper en vanille. Een zijdezachte wijn met een goede structuur en rijpe tannines die nu reeds behaagt maar gerust nog meerdere jaren kelderrijping kan verdragen. Fantastische wijn om van te genieten.


Download: Export as PDF

Het domein

De familie Boiron is reeds vijf generaties met wijnbouw bezig in de Rhône. Emmanuel Boiron investeerde al in 1860 in Châteauneuf wijngaarden. In 1916 werd Clos Chantemerle gesticht. De generaties volgden mekaar op met steeds dezelfde waarden die behouden werden, nl. continuïteit, duurzaamheid, kwaliteit en zorg voor het terroir. In 1965 werd Bosquet des Papes gesticht waardoor het familiedomein werd uitgebreid met nog eens 25 ha aan Chateauneuf du Pape wijngaarden.

De huidige generatie is druk bezig met enerzijds te werken met respect voor de tradities en anderzijds te investeren in nieuwe technologiëen.

De druivenstokken zijn 60 tot 70 jaar oud. De druiven worden apart gefermenteerd en gerijpt. Het maturatieproces duurt 18 tot 20 maanden in foeders of demi-muids (eikenhouten vaten van 600L), waarvan 10 tot 15% nieuwe vaten.