Chateauneuf-du-Pape 'A la gloire de mon grand-père' 2016 - Domaine Bosquet des Papes

Stevig rood
Frankrijk
98% Grenache Noir, 1% Cinsault, 1% Clairette
Côtes du Rhône
18 tot 20 maanden op houten foeders
2016
Heerlijk bij gastronomische Franse keukengerechten
75cl
€ 43,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

A la Gloire de mon Grand Pere is een eerbetoon aan de grootvader. Bijna uitsluitend gebaseerd op Grenache (slechts een scheutje Cinsault en Clairette) afkomstig van de La Gardiole-lieu-dit en vooral verouderd in demi-muids. Deze hemelse schoonheid biedt geweldige tonen van garrigue, geroosterde kruiden, bloemen, zoethout en heel veel zoete Grenache fruit. Wulps, flamboyant en sexy, maar ook elegant en naadloos, met een gewichtloze textuur, dit is Grenache op zijn best en zal je de komende 10-15 jaar van je sokken blazen!

Het domein

De familie Boiron is reeds vijf generaties met wijnbouw bezig in de Rhône. Emmanuel Boiron investeerde al in 1860 in Châteauneuf wijngaarden. In 1916 werd Clos Chantemerle gesticht. De generaties volgden mekaar op met steeds dezelfde waarden die behouden werden, nl. continuïteit, duurzaamheid, kwaliteit en zorg voor het terroir. In 1965 werd Bosquet des Papes gesticht waardoor het familiedomein werd uitgebreid met nog eens 25 ha aan Chateauneuf du Pape wijngaarden.

De huidige generatie is druk bezig met enerzijds te werken met respect voor de tradities en anderzijds te investeren in nieuwe technologiëen.

De druivenstokken zijn 60 tot 70 jaar oud. De druiven worden apart gefermenteerd en gerijpt. Het maturatieproces duurt 18 tot 20 maanden in foeders of demi-muids (eikenhouten vaten van 600L), waarvan 10 tot 15% nieuwe vaten.