Follow us on:

Château Villemaurine - Saint-Emilion Grand Cru Classé 2012

Stevig rood
Frankrijk
95% Merlot, 5% Cabernet Franc
Bordeaux
2012
Vlees, grillades, rood vlees, champignons, wild, gratin, gegrilde groenten maar ook zeker om gewoon van te genieten.
75cl
€ 40,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn heeft een intense robijnrode kleur met paarse schakeringen in het glas. Een wijn met een geconcentreerde neus en hints van zwart fruit. De aanzet in de mond is soepel. Een royale wijn met een krachtige structuur, veel fruit en verfijnde tannines. Veel bewaarpotentieel.


Het domein

Domein van Limburger / Hasselaar Justin Onclin. Zeer goede ligging aan de zuidkant van Saint Emilion. Na de overname van het domein in 2007 werden grote investeringen gedaan met als doel het produceren van absolute topkwaliteit. Na de deklassering van Grand Cru Classé tot Grand Cru voor de overname, terug met recht en rede een Classé en de ambitie is doorgroeien naar een Premier Grand Cru Classé!


Justin Onclin is een evenwichtskunstenaar die topklasse terroirwijnen produceert. Consultant-oenoloog is golden boy Stéphane Derenoncourt. Chateau Villemaurine behoort al enkele jaren tot de absolute top van Saint Emilion.


De wijnstokken zijn ongeveer 30 jaar oud. Manuele oogst. Dubbele triage. Nadien de alcoholische fermentatie en een post-fermentaire maceratie op een warme temperatuur. De rijping vindt plaats in houten vaten waarvan 70% nieuwe vaten en 30% gebruikte vaten.