Château Villemaurine 2009 - Saint-Emilion Grand Cru

Stevig rood
Frankrijk
95% Merlot, 5% Cabernet Franc
Bordeaux
2009
Vlees, grillades, rood vlees, champignons, wild, gratin, gegrilde groenten maar ook zeker om gewoon van te genieten.
75cl
The Wine Cellar Insider 88
€ 48,80

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Château Villemaurine 2009 heeft een zeer donkere rode kleur, bijna zwart. Veel concentratie en balans, intens en krachtig en met een mooie structuur van tannines. Rijke smaak en lange afdronk.


Download: Export as PDF

Het domein

Domein van Limburger / Hasselaar Justin Onclin. Zeer goede ligging aan de zuidkant van Saint Emilion. Na de overname van het domein in 2007 werden grote investeringen gedaan met als doel het produceren van absolute topkwaliteit. Na de deklassering van Grand Cru Classé tot Grand Cru voor de overname, terug met recht en rede een Classé en de ambitie is doorgroeien naar een Premier Grand Cru Classé!


Justin Onclin is een evenwichtskunstenaar die topklasse terroirwijnen produceert. Consultant-oenoloog is golden boy Stéphane Derenoncourt. Chateau Villemaurine behoort al enkele jaren tot de absolute top van Saint Emilion.


Manuele oogst in kleine korven. Dubbele triage, zowel mechanisch als manueel. Korte koude pre-fermentatie levert fantastisch resultaat. Het fruit, de structuur en de diepe kleur is voorbode van een rijke millésime. Een lange post-fermentaire maceratie waarbij de schil zijn kracht afgeeft en een malo op barrique. De wijn is volumineus, vlezig en heeft aangename tannines en een fluweelachtig en zijdezacht mondgevoel. Geweldig potentieel.