Follow us on:

Château Trianon 2015 - Saint-Emilion Grand Cru

Stevig rood
Frankrijk
80% Merlot, 10% Cabernet franc, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Carmenere
Bordeaux
12 maanden op eikenhouten vaten
2015
Stevige vleesgerechten en gastronomische gerechten, wild en champignons
75cl
James Suckling 94-95

Normale prijs: € 28,95

Special Price € 23,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Aromatische en fijne neus. Getoaste en geroosterde aroma's met hints van zwarte bes en cassis met op de achtergrond kruiden en discrete geuren van sigarendoos. In de mond fruitig, gourmand en suave, een tikje vet en een verfijnde aciditeit doch een dichte en volle materie. Smaken van bes, cassis en fijn rood fruit gecombineerd met kers en tabak. Fijne en elegante tannines en een goede lengte.


Tasting note: A full-bodied and powerful red with walnut, tile, blackberry and chocolate aromas and flavors. Round and ripe tannins. Best ever from here. 80% merlot, 10% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon and 5% carmenere. (24-Mar-2016) ;

Download: Export as PDF

Het domein

Château Trianon, gelegen ten zuidwesten van Saint-Émilion, is sinds 1999 eigendom van de voormalige directeur van Château Cheval Blanc; Dominique Hébrard. De laatste jaren is Château Trianon grondig onder handen genomen waardoor de kwaliteit van de wijnen enorm is toegenomen. De druivenstokken, bestaande uit 80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Carménère, groeien op een oppervlakte van 7,8 hectares. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 35 jaar. Manuele oogst, strenge selectie, temperatuur gereguleerde vinificatie in hout en inox en opvoeding in nieuw eikenhouten vat voor 60% van het volume van de wijn, de overige 40% in gebruikte eikenhouten vaten.