Follow us on:

Chateau Trianon - Saint-Emilion Grand Cru 2015

Stevig rood
Frankrijk
80% Merlot, 10% Cabernet franc, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Carmenere
Bordeaux
2015
Stevige vleesgerechten en gastronomische gerechten, wild en champignons
75cl
James Suckling 94-95
€ 28,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Aromatische en fijne neus. Getoaste en geroosterde aroma's met hints van zwarte bes en cassis met op de achtergrond kruiden en discrete geuren van sigarendoos. In de mond fruitig, gourmand en suave, een tikje vet en een verfijnde aciditeit doch een dichte en volle materie. Smaken van bes, cassis en fijn rood fruit gecombineerd met kers en tabak. Fijne en elegante tannines en een goede lengte.


Tasting note: A full-bodied and powerful red with walnut, tile, blackberry and chocolate aromas and flavors. Round and ripe tannins. Best ever from here. 80% merlot, 10% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon and 5% carmenere. (24-Mar-2016) James Suckling 94-95 

Download: Export as PDF

Het domein

De wijngaarden bevinden zich in het zuidwesten van de appellation. Stokken van 40 jaar oud op twee verschillende terroirs. Eén bestaat uit een mengeling van zand en klei met wat sporen van ijzer, een ander uit rode kiezel.

Niet minder dan 4 verschillende cépages waarvan 80% Merlot, 10% Cabernet Franc en een beetje Cabernet Sauvignon en Carmenère.

Manuele oogst, strenge selectie, temperatuur gereguleerde vinificatie in hout en inox en opvoeding in nieuw eikenhouten vat voor 60% van het volume van de wijn, de overige 40% in gebruikte eikenhouten vaten.