Follow us on:

Chateau Tayet Cuvée Prestige 2015 - Bordeaux Supérieur

Stevig rood
Frankrijk
55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot
Bordeaux
12 maanden op eikenhouten vaten
2015
Aanrader bij gegrild vlees, kruidige stoofpotten, wild, eend en harde kazen.
75cl
Coup de coeur, Guide Hachette
€ 12,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn heeft een diep robijnrode kleur. In de neus zijn er aroma’s van braambessen, rode- en blauwe bessen, zoethout en subtiele toetsen van vanille. De aanzet in de mond is stevig met een goede balans tussen aciditeit, tannines en fruit en een aangename afdronk.

Download: Export as PDF

Het domein

De huidige naam van Château Tayet dateert van 1994. Voor die datum was het domein gekend als Cru de Noë (eigendom van de zoon van Raymond) en later als Château les Charmilles. Toen de eigenaar, meneer Marc Raymond, tevens de manager van Haut Breton Larigaudière, in 1993 besloot om met pensioen te gaan, nam de familie het beheer van Les Charmilles over. Het domein was toen zeven hectare groot. De huidige managers, de SCEA (Société Civile d’Exploitation Agricole) château Haut Breton Larigaudière, besloten om de naam van Les Charmilles naar Tayet te veranderen omdat er al meerdere domeinen in Bordeaux waren met een gelijkaardige naam. J

acques De Schepper en zijn algemene directeur, Jean-Michel Garcion waren zich vanaf het begin maar al te bewust van het enorme potentieel van de nieuwe eigendom en hebben er dan ook alles aan gedaan dit potentieel volledig te benutten. Hun doel was om de natuurlijke concentratie en de elegantie van de wijn te combineren met de soepelheid en de finesse die het bezit. Het landgoed breidde twee maal uit in 1999 en de totale beplante oppervlakte bereikte een grootte van tien hectare in 2003.

De wijn van château Tayet wordt nu op het kasteel zelf gebotteld en sinds 1994 maakt Jean-Michel Garcion ook een cuvée spéciale. Deze wijn wordt ongeveer twaalf maanden op eikenhouten vaten gerijpt. De helft van deze vaten wordt elk jaar vernieuwd. Talloze kenners hebben het grote succes van château Tayet al herkend.