Follow us on:

Château Rolland Maillet 2015 - Saint-Emilion Grand Cru

Stevig rood
Frankrijk
75% Merlot, 25% Cabernet Franc
Bordeaux
12 tot 15 maanden op eikenhouten vaten
2015
Gegrild vlees, rood vlees, pepersteak, gevogelte,...
75cl
€ 24,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

'Deze exuberante, fruitige, fluwelige en charmante Saint-Emilion is een zegen voor de levensgenieter. Goede vulling, aangenaam en aaibaar', dixit Robert Parker. Fluwelige tannines, veel body en een goede lengte. In de neus gebrande koffie, zwart fruit en chocolade. Prijs/kwaliteit absoluut één van de betere Saint-Emilions. Deze wijn werd gemaakt door 'Flying Winemaker', Michel Rolland.
Download: Export as PDF

Het domein

Michel Rolland (geboren op 24 december 1947 in Libourne , Frankrijk ) is een oenoloog op basis van Bordeaux, met invloed op de wijnstijl over de hele wereld. Er wordt vaak aan herinnerd dat zijn kenmerkende stijl (stevig hout en fruit), die hij wijnboeren helpt te bereiken, een voorkeur is die gedeeld wordt door de invloedrijke criticus Robert Parker .

Rolland bezit verschillende eigendommen in Bordeaux, waaronder Château Bertineau Saint-Vincent in Lalande de Pomerol, Château Rolland-Maillet in Saint-Émilion , Château Fontenil in Fronsac en Château La Grande Clotte in Lussac-Saint-Émilion , evenals samenwerkingsverbanden met Bonne Nouvelle in Zuid-Afrika , Val de Flores in Argentinië , Rolland Galarreta in Spanje en Yacochuya ( Salta ) en Clos de los Siete in Argentinië .