Follow us on:

Chateau Meyre 2015 - Haut Médoc Cru Bourgeois

Soepel rood
Frankrijk
40% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Cabernet Franc en 10% Petit Verdot.
Bordeaux
12 maanden op eikenhouten vaten
2015
Ideale begeleider van grillades, pasteien en harde kazen
75cl
€ 13,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrode kleur die neigt naar granaatrood. Complexe en verfijnde neus. Charmante aroma's van rijp rood fruit en zacht versmolten tannines.
Download: Export as PDF

Het domein

Chateau Meyre cultiveert al meer dan 3 eeuwen wijn. Het landgoed is gelegen in het hart van de Médoc, Margaux en Moulis appelaties.
In 1876 was het gebied een van de eerste cru’s van Avensan en de ranking in 1932 gaf het de “Cru Bourgeois” classificatie. Deze ranking werd bevestigd in 2003.

Het domein beslaat 17 hectare rond Avensan, een paar kilometer van de Médoc's geclassificeerd Grands Crus. In 1992 werd de wijngaard uitgebreid door de overname van twee hectare in de stad Soussans, in de prestigieuze appellation Margaux.

Zij produceren wijnen uit de biologische landbouw sinds 2008. De biologische AB-certificering werd verkregen in 2011 na hard werken. Deze ontwikkeling is een totale verandering in de manier waarop we werken, afhankelijk van de grillen van het weer en de seizoenen. Onze benadering van wijnbouw weerspiegelt onze waarde van rentmeesterschap. We willen de terroir in de beste conditie voor toekomstige generaties te verlaten.