Follow us on:

Château Lion Beaulieu 2016 - Entre-Deux-Mers Blanc

Expressief wit
Frankrijk
Sauvignon Blanc, Muscadelle & Semillon
Bordeaux
2016
Mooi als feestelijk aperitief, maar ook heerlijk bij pure visgerechten, gepocheerd of van de grill, of bij schaal- en schelpdieren
75cl
€ 10,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Met de komst van wijnmaker Joël Elissalde in 1987 deed Despagne een meesterzet. Inmiddels is Joël onderdeel van de familie. De ‘Lion-Beaulieu Blanc’ is het schoolvoorbeeld van een moderne witte wijn uit Bordeaux. Om een wijn te verkrijgen met meer aroma en meer diepte ontwikkelde Despagne een techniek waarbij de druivenpulp, schillen en pitjes langer in contact blijven met het sap in horizontaal geplaatste tanks. De concentratie en aromatische rijkdom van deze wijn is dan ook intens.


Lichtgele kleur met tinten van linde. Aroma's van witte bloemen en citrus met minerale noten en silex. Fris en aromatisch, rijk en weelderig. Zéér elegant met een lange, zachte finale.


 

Download: Export as PDF

Het domein

De familie Despagne behoort tot de absolute supersterren van de regio Entre-Deux-Mers. Het wijnhuis ligt in dit gebied, gelegen tussen de rivieren Dordogne en Garonne, en behoort in Bordeaux tot de absolute top als het gaat om witte wijnen. Het is een zeer aantrekkelijk gebied met een opeenvolging van hellingen, plateaus en valleien met voornamelijk een klei-kalksteen bodem. De wijnen zijn geconcentreerd en aromatisch, maar bezitten tegelijkertijd een bijzondere verfijning en frisheid.


Lage rendementen en meer wijnstokken per hectare. ‘Never quantity without quality’, luidt hier het devies.