Follow us on:

Chateau Haut Brisson 2015 - Saint-Emilion Grand Cru

Stevig rood
Frankrijk
Merlot
Bordeaux
18 maanden op eikenhouten vaten
2015
Fijne begeleider van kazen, gevogelte of kalfszwezerik
75cl
Robert Parker 93, James Suckling 95

Normale prijs: € 26,25

Special Price € 21,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Diepe donkerrode kleur met een kruidig, smoky en floraal profiel met aroma's van zwarte kers. Zachte, elegante en frisse wijn met aroma's van sappige pruim en hints van bittere chocolade in de finale. De vermindering - ten opzichte van voorheen - van het gebruik van nieuw Frans eikenhouten vat zorgt voor frissere wijnen met meer energie. Zeer, zeer goed!


Tasting note: A wonderful red with beautiful precision and depth. Full body, texture of fine silk. Blackberry and violet character. Hints of walnuts. So persistent. A much more refined style for Haut-Brission. First year without Reserve bottling. Best ever. From organically grown grapes. (08-Apr-2016) James Suckling

Download: Export as PDF

Het domein

Château Brisson ligt midden in Saint Emilion, in de Franse Bordeaux-streek. Sinds 1997 in handen van de Taiwanees Peter Kwok. Het château wordt gerund door Elaine Kwok, de oudste dochter van de eigenaar. Op dit wijngoed, met een oppervlakte van zo'n 16 hectare, wordt Saint Émilion grand cru gemaakt.

De techniek in de wijnkelder werd uitvoerig vernieuwd en tegelijkertijd werd de wijnbouw milieuvriendelijk. Merlot domineert het assortiment van druivensoorten en verder zijn er nog cabernet franc en cabernet sauvignon. Vanaf de eerste jaargang (2005), die na de totale renovatie op de markt kwam, is het château voortdurend succesvol.