Follow us on:

Chateau Haut Breton Larigaudière 2015 - Margaux Cru Bourgeois Supérieur

Stevig rood
Frankrijk
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Bordeaux
12 tot 15 maanden op eikenhouten vaten
2015
Verfijnde vleesgerechten, gastronomische wijn, lams
75cl
Robert Parker 88
€ 26,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Château Haut Breton Larigaudière is een echt juweeltje voor wie graag wijn proeft. De wijn heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een mooie glans. Deze Margaux verleidt ons reukorgaan. Het boeket is complex. De aroma's van de wijn smaken naar rood fruit en vanille. Deze verheven aroma’s zorgen voor een krachtige wijn. Vervolgens ontdekken we zijn uitgebreid smakenpalet. Deze Margauxwijn heeft een krachtige aanzet, is zeer fris en evenwichtig. De zijdezachte tannines zijn in gecontroleerde mate aanwezig.
Download: Export as PDF

Het domein

Château Haut Breton Larigaudière is een wijn met een prestigieuze naam. Hij behoort tot de appellatie Margaux, een van de grootste AOC’s uit de Bordeauxstreek. Château Haut Breton Larigaudière streeft er elk jaar naar een ​​topwijn te produceren. Deze wijn wordt dan ook beschouwd als een uitstekende Cru Bourgeois. De Belgische familie De Schepper produceert sinds generaties een voortreffelijke bewaarwijn die een combinatie is van Cabernet Sauvignon en Merlot.

Château Haut Breton Larigaudière wordt zeer gewaardeerd door de proevers, maar ook door de pers die het succes van deze Margaux erkent. HBL 2010 kreeg van Decanter 83/100 en scoorde 85/100 bij Meininger Weinwelt. HBL 2011 won de prix d’Excellence des Vinalies 2014, de gouden medaille op de internationale wedstrijd in Lyon, de zilveren medaille in de competitie van de onafhankelijke wijnboeren 2015. De Château Haut Breton Larigaudière 2012 viel eveneens in de smaak met een gouden medaille in de competitie van onafhankelijke wijnboeren 2015 en een score van 90/100 bij de blindtasted.