Follow us on:

Chateau Croix Cardinale 2015 - Saint-Emilion Grand Cru

Stevig rood
Frankrijk
70% Merlot, 15% Cabernet franc, 15% Cabernet Sauvignon
Bordeaux
2015
Begeleidt uitstekend oude kazen, edelhert en rood vlees
75cl
Wine Advocate 89-91, James Suckling 93

Normale prijs: € 31,85

Special Price € 25,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Aroma' van aardbei en frambozencoulis. Een verfijnde smaak, een gebalanceerde aciditeit en een subtiele aardse finale met de juiste 'droogte'. Een zeer goed gemaakte Saint Emilion die veel verouderingspotentieel heeft.


Tasting note: Bright and fruity with blackberry, cherry and blueberry aromas and flavors. Full and savory. Tile, stone and dust character. (24-Mar-2016) James Suckling 93

Download: Export as PDF

Het domein

Château Croix Cardinale is geen tweede wijn, maar een apart château, gelegen naast Château Fleur Cardinale. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de bodem bestaat vooral uit klei, meer dan Château Fleur Cardinale. De wijngaard bestaat uit 1 stuk. De technieken die hier gebruikt worden om de wijn te vinifiëren, zijn identiek aan deze van Château Fleur Cardinale: zorgzaam onderhoud van de wijngaard, manuele oogst in kleine kratjes, wachten van oogsten tot de optimale rijpheid, triage door een sorteringsmachine en vinificatie in 100% nieuwe eik. De wijn is opulent, rijk en gematigd qua tannines met een volumineus zwart fruitaroma.