Follow us on:

Château Bertineau Saint-Vincent 2015 - Lalande de Pomerol

Stevig rood
Frankrijk
75% Merlot, 25% Cabernet Franc
Bordeaux
12 tot 15 maanden op Franse eikenhouten vaten
2015
Kruidige bereidingen van vlees en gevogelte en grillades van vlees en tonijn
75cl
James Suckling 93-94
€ 24,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn van Bertineau Saint-Vincent heeft karakter. Het toont een paarse kern met een ruby ​​rand. Intense, zuivere neus gekenmerkt door rood en zwart fruit, kruiden, geroosterd brood en vanille. In de mond vertoont de wijn een ruime structuur met rijpe, stevige tannines. Heerlijk lange finale van rijp fruit en specerijen.

JAMES SUCKLING 92-93/100 Powerful and rich with lots of intense fruit and richness. Full body, round and flavorful. Chocolate, ripe fruit. Gorgeous. Check this out. 75% merlot and 25% cabernet franc.

Download: Export as PDF

Het domein

In de jaren 1920 verwierf de familie Rolland een perceel in de gemeente Néac in het gehucht Bertineau, gelegen in de Lalande-de-Pomerol appellatie. Château Bertineau Saint-Vincent is daarom een ​​verwijzing naar de plaats en naar Saint Vincent, een martelaarsheld uit de vierde eeuw, beschermheer van de wijnmakers en beschermer van de wijn, wiens dag op 22 januari ligt. Talrijke uitspraken illustreren zijn belang onder de beschermers van wijn die onderhevig is aan de woede en grillen van de natuur. Bijvoorbeeld: «Als het een mooie dag is op Saint Vincent's dag, is er genoeg sap voor de wijnstokschiet».

De druiven van Château Bertineau Saint-Vincent worden beschermd door deze patroon. Ze profiteren van een strenge selectie en de uiterste zorg van het team, onder de aandacht van Benoît Prévôt, samen met de expertise en ervaring van Michel Rolland. De wijngaard van 5,6 ha is samengesteld uit 75% merlot en 25% cabernet franc. De bodem bestaat uit een mengsel van klei en grind en wordt zandig als ze de rivierbedding aan de westkant van het terrein naderen.